İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2022 Kıyafet Modası Nedir?

Moda artık bilinçleniyor, modaya uygun ve modaya uygun olmayan sınırlar ve çok daha fazlası, her sezonda sıra dışı şekilde karşımıza çıkıyor. 1970’lerde ve 2000’lerde modanın yönü çizildi. Bu anlamda eskiye dönüş olduğunu söyleyebiliriz. 2022 kıyafet modası nedir? Sorusu da tam bu noktada önem kazanmaktadır. Ama yeni bir şey istiyorsanız, son zamanlarda tasarımcılar tarafından yayınlanan ve moda dergilerinde yerini alan trendleri uygulayabilirsiniz.

2022 kıyafet modası nedir? Diye soracak olursanız, size nostaljik esintiler ile sıra dışı tarzların birleşimi cevabını verebiliriz. Vurgulu omuzlar (fener kolları, ponponlar, keskin omuzlar), yüksek bel kot pantolonlar, dantelli ve deri büstiyerler, ilginç, büyük, havai yakalı paraşüt elbiseler, 2022 modasının önde gelen parçalarıdır.

2022 Modasının Diğer Sezonlara Göre Farkları Nelerdir?

2022 kıyafet modası nedir? 2022’e damga vuran trendlerden en dikkat çekeni; “patchwork” tasarımlarıdır. Patchwork, birçok sebepten dolayı ortaya çıkıyor diyebiliriz. Salgın sırasında birçok tekstil fabrikası kapatıldı. Kumaş eksikliği, tasarımcıları çeşitli tekstil türlerini tek bir şeyde denemeye ve birleştirmeye zorladı. İlkbahar-yaz 2022 sezonu için bu moda trendinin başka bir alt metni de var; atıksız, maksimum çevre dostu üretim. Ve ayrıca, bu tasarımlar ve patchwork desenleri oldukça sevilen ve önümüzdeki sezonlarda da göreceğimiz bir trend haline gelmiştir. 

Bir noktada, iki eğilimi aynı anda birleştirelim, ikisi de büstiyer, bralet gibi hem iç giyim hem de kombin tamamlayıcı parçalara odaklansın. Bunun neyle bağlantılı olduğunu söylemek zor. Evde kalınan süre boyunca, iç çamaşırların birçok kişinin kıyafetlerinin yerini aldığını söyleyebiliriz. Ve bu modaya uygun hareketle tasarımcıların sınırları silmeye ve aynı zamanda hem evden hem de konfor bölgelerinden ayrılmaya çağırdığını varsayabiliriz.

2022 Korselerin Geri Dönüşü ve Trend Renkler Nelerdir?

Korseler tekrar trend oldu. Tasarımcıların bellerimizi tekrar incecik göstermek istemesine neden olan şey; ince bel vurgusuna duyulan özlem. Kimse sizi belinizi 10 veya daha fazla santimetre azaltmaya zorlamaz. Bu noktada trend olan korseler daha aksesuar amaçlı ama aynı zamanda da aşırı derecede olmasa da hafif bel kıvrımı verecek kadar saran parçalardır. Modern bir korse sadece bir elbisenin veya hatta bir spor kıyafetin üzerine giyilebilecek dekoratif bir unsurdur.

2022 trendlerinden bahsederken renkleri atlamak olmaz. 2022 trendlerinde ise bu renk gök mavisidir. Lirik, yatıştırıcı ve açık, bu yüzden sezona damga vuran bir renk. Diğer renkler arasında pembenin tüm tonları var. Barbie tarzında fuşya, yumuşak pembe ve uçuk pembe en sevilenleridir. Ve bu harika, çünkü pembe neşeli bir renk ve eğlenceli bir hava katıyor.

Gri ve sarı renkler yılın renkleri olarak adlandırıldığından bu renkleri de söylemeden geçemeyiz. Yılın özelliği, baştan ayağa gri renkte giyinmek ve bu oldukça sıra dışı görünüm sağlıyor. 

Yorumlar kapatıldı.