İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaz Aylarında Botoks Yapılır Mı?

Mimik çizgilerinden ya da birçok sebepten dolayı başvurulan bir yöntem olan botoks, günümüzde popüler hale gelmiştir. Ancak, genellikle yaz aylarında botoks yaptırılmaz gibi bir algı vardır. Bu da yaz aylarında botoks yapılır mı? Sorusunun sıklıkla araştırılmasına neden olur. Bu soruya evet cevabını verebiliriz. Botoks uygulamasının yaz aylarında yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Ancak, tabii ki uygulamanın alanında uzman kişiler ve steril ortamda yapılmasına dikkat etmelisiniz.

Yaz aylarında botoks yapılır mı? Sorusu aslında işlem sonrasındaki koşullar yüzünden yaptırılmaz cevabı vermektedir. Bu yanlış bir algıdır. Bazı durumlarda, kişilerin botoks yaptırdıktan sonra gün içerisinde fazla güneş ışığına çıkmamaları tavsiye edilmektedir. Bu öneri, botoks ve güneş ışığının karışmadığı fikrine yol açmıştır. Durum aslında böyle değildir. Botoks uygulaması yaptıracaksanız, yaz aylarında rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ve ertesi gün havuzda bir öğleden sonra planlanmışsa, işlemin geçersiz olacağından ya da istediğiniz kadar iyi olmayacağından endişelenmenize gerek yok. Doktorların geçici güneş kısıtlamaları önermesinin nedeni elbette ki vardır. Bunun sebebi; güneş ışınlarından gelen UV ışığının, Botoks enjeksiyonlarının kızarıklık ve şişme gibi yan etkilerini potansiyel olarak şiddetlendirebilmesidir. İlk 24 saatten sonra, bu artık bir endişe değildir.

Botoks Hangi Durumlarda Yapılır?

Terleme:
Botoks çok yönlüdür ve çoğu zaman hiperhidrozdan veya aşırı terlemeden kurtulmak için kullanılan birçok kullanıma sahiptir. Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı gibi sorunlu bölgelere botoks uygulanabilir. Aşırı terleme, yaz sıcağında daha da kötüleşebilir. Bu uygulama ise önümüzdeki sıcak aylarda terlemeyi gidermek için mükemmel bir seçenektir.

Ultraviyole Işınları:
Yaz ışınları cilt üzerinde sert etkilere sahip olabilir. Çünkü ultraviyole ışınları cildi olumsuz etkiler. Bu ultraviyole ışınları yaşlanma sürecini hızlandırarak kırışıklıklara, sarkmalara ve artan pigmentasyona neden olur. Botoks uygulaması, yaz güneşine karşı savaşmak için harika bir araçtır.

Cilt Yenileme Olmadan Çalışır:
Botoks, yaz için mükemmel bir seçenektir. Çünkü uygulama ile cilt yenileme olmaz. Çok sayıda cilt tedavisi, cildin güneş hasarına karşı savunmasız kalmasına neden olan cildin yeniden yapılandırılmasını veya soyulmasını içerir. Cildin yenilenmesinden sonra güneşe maruz kalmak da cildin koyulaşmasına neden olabilir. Botoks, cilt yenileme ile gelen güneş hasarını riske atmadan gençleşmiş görünmenin harika bir yoludur.

Dolgu Uygulamaları ile Botoks Karşılaştırılabilir Mi?

Dolgu uygulamalarında kullanılan dolgu maddeleri, güneşten korunma söz konusu olduğunda botoks ile aynı kategoriye girmezler. Dermal dolgu maddeleri, çizgileri dolgunlaştırmak ve konturlar eklemek için dermal dokulara hyaluronik asit (çoğu zaten) yerleştirdikleri için çalışır. Hyaluronik asit, vücudun doğal olarak ürettiği organik bir şekerdir. Cilt çok fazla UV ışığına maruz kaldığında bu şeker bileşimi bozulur. Hyaluronik asidin vücut tarafından üretilip üretilmediği veya bir dermal dolgu maddesi şeklinde yerleştirildiği fark etmez. UV’ye maruz kalmak, maruz kalmadan olduğundan daha hızlı bozulmasına neden olur.  

UV ışığının dermal dolgu maddelerinin daha hızlı bozulmasına neden olabilmesi, bu tedaviyi yaz aylarında alamayacağınız veya almamanız gerektiği anlamına gelmez. Özellikle tedaviden sonraki ilk hafta içinde iyi güneş alışkanlıkları uygulayarak sonuçlar korunabilir. Güneşte geçirdiğiniz süreyi en aza indirin ve gerektiğinde yüksek SPF’li güneş koruyucu kullanın. Ve kozmetik iyileştirmeleriniz güvenli ve sağlamdır. Tüm bunlara dayanarak dolgu ile botoks uygulamasını karşılaştıramayız. Botoks uygulamasında güneş herhangi bir problem oluşturmaz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın